A rák, és a többi környezettel összefüggő betegség ellen úgy vette fel a harcot, hogy megpróbálta nem előidézni azt.

Megtette, változtatott és újraválasztották. Barjac polgármestere volt az, aki nem nézte tovább tétlenül azt, hogy a kisvárosban és környezetében egyre több gyerek válik a civilizációs betegségek áldozatává.


„Európában évente közel 100 ezer gyerek hal meg környezeti tényezők által okozott betegségekben. A rákos megbetegedések 70%-a valamilyen módon a környezethez kapcsolható: 30%-ban a környezetszennyezéshez, 40%-ban pedig az élelmiszerekhez. Évente 1,1%-al nő a gyerekeket sújtó rákbetegségek száma.” „Ez az új generáció lesz a modern történelem első generációja, akik nem lesznek olyan egészségesek,mint a szüleik.” (John Peterson Myers – az Environmental Health Services alapítója és vezetője).


Bioétkezést vezetett be az iskolai étkezdében, megszüntetve az állandó mérgezést, amelyet az ételek és az üdítőitalok előállításánál használt adalékanyagokból kerül a gyerekek szervezetébe. Bátor döntésével nem maradt egyedül: egyre több család csatlakozott hozzá, akik a környéken megtermelt biotermékeket fogyasztják. A modell a mai napig működik, a polgármestert újraválasztották.


Az, hogy a polgármester tettét őrültség vagy bátorság, a tiszta lelkiismeret mellett még mi  indította el, ki-ki döntse el maga a film alapján. A filmet nézve egy dolog bizonyossá válik: nem merni nem szabad.